Uleiul de măsline – aurul lichid

Uleiul de măsline este sucul natural care rezultă din stoarcerea măslinelor. Cel mai pur ulei de măsline este cel nerafinat. De secole, uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, a fost considerat un bun care valora cantitatea sa în aur. La uleiul de măsline nu aveau acces decât regii sau conducătorii, care îl ofereau ca cel mai de preț dar. Pentru că este extrem de bogat în polifenoli, uleiul de măsline previne apariția bolilor de inimă prin scăderea colesterolului rău, în timp ce crește colesterolul bun, ajută la menținerea elasticității arterelor și prevenirea accidentelor vascular cerebrale sau a atacului de cord, protejează celulele roșii din sânge, scade tensiunea arterială. Ajută la scăderea în greutate, pentru că reduce pofta de dulce, face mai rapidă instalarea senzației de sațietate, pe care o menține mai mult timp, ajută digestia, previne apariția depresiei, previne bolile degenerative, îmbunătățește memoria.

Uleiul de măsline este utilizat și în plan extern, pentru multe tratamente corporale. Acesta ajută la menținerea elasticității pielii, la menținerea hidratării acesteia, previre arsurile solare, hidratează scalpul, întărește părul și îi menține elasticitatea.