Rășina de conifere este un lichid vâscos, de culoarea caramelului, ce traversează trunchiul copacului și se colectează acolo unde identifică o rană sau o traumă a acestuia. Picură strop cu strop până când formează o peliculă protectoare pentru trunchiul copacului, și, grație rolului său cicatrizant și dezinfectant, îi oblojește rana. În situația în care copacul este “asaltat” de insecte, tot rășina este cea care împiedică invazia și țină dăunătorii la distanță. Pe măsură ce trece timpul, rășina se întărește și formează blocuri striate, de culoarea chihlimbarului, cu o consistență de piatră, blocuri care au primit, încă din antichitate, numele de stâncă, odată cunoscute proprietățile de întărire a organismului uman. Nenumărate sunt proprietățile și modurile de utilizare ale rășinei de conifere.

După o zi stresantă, la finalul căreia simțiți că sunteți sfârșiți de oboseală, luați o cantitate mică de rășină de conifere, puneți-o asupra unor cărbuni încinși sau pe o placă de metal și aprindeți-o. Mirosul dulceag răspândit care va învălui camera, vă va intra în corp prin toți porii. Veți simți o stare de calm, de bine, veți înțelege, grație mirosului de rășină arsă, de ce mii de ani fumul plantelor arse care se ridica la cer era considerat o ofrandă adusă zeilor.

Tinctura de rășină de conifere este o altă modalitate prin care vă puteți bucura de proprietățile rășinei și o puteți prepara singuri. Rășina se dizolvă în alcool de aproximativ 95%, folosind 5 măsuri de alcool la 1 măsură de rășină.

De asemenea, rășina de conifere poate fi utilizată pentru spălarea interiorului cavității bucale, datorită potențialului său antimicrobian, și ajută în expectorație.

Nici în ceea ce privește latura cosmetică, rășina de conifere nu trebuie uitată. Combinată cu ulei de jojoba, de exemplu, reprezintă o bază pentru un parfum minunat, care păstrează și transmite prospețimea muntelui, fiind demonstrat că prelungește rezistența parfumului. De asemenea, rășina topită într-un ulei aromatic poate fi integrată cu success în orice cremă de corp, fie pentru o mai bună hidratare a pielii, fie pentru a calma durerile musculare, ale articulațiilor și pentru a ajuta circulația periferică.