Mimosa tenuiflora, syn. Mimosa hostilis (Jurema, Tepezcohuite) is a perennial tree or shrub native to the northeastern region of Brazil . The Mayans of Mexico have used roasted Mimosa tenuiflora “tepezcohuite” bark to treat lesions of the skin. One preliminary clinical study found Mimosa tenuiflora to be effective in treating venous leg ulcerations.

Mimoza sau ” Arborele Pielii” a fost folosit in mod traditional de catre mayasi pentru efectul sau “magic” in cicatrizarea plagilor. Efectele antibacteriene, antifungice si regeneratoare au fost absolut uimitoare. Rezultatele spectaculoase, au atras atentia comunitatii stiintifice si acum aceasta pudra este folosita in preparate care vizeaza regenerarea tesutului cutanat( arsuri, fisuri, dermatite, etc.)

Mimosa tenuiflora, cunoscuta si sub numele de Jurema, este utilizata din cele mai vechi timpuri de popoarele mayase pentru proprietatile sale. Bautura preparata din scoarta arborelui de mimosa, asemanatoare berii, se spunea ca are efect revelator asupra consumatorului, ajutand chiar la vindecari emotionale sau elucidari ale misterelor. Mimosa este cunoscuta totodata si sub denumirea de „Arborele pielii” pentru numeroasele ei proprietati antiinflamatoare, anti-microbiene, cicatrizante si calmate. Astazi, o regasim intr-o diversitate de aplicatii, in diferite industrii, cum ar fi: medicina, cosmetica, industria textilelor si de parfumuri.

Mimosa tenuiflora este un arbore permanent verde regasit in partea de nord a braziliei. Maiasii foloseau pudra de mimosa (coaja de mimosa) pentru a trata leziunile pileii. Un studiu preliminar atesta faptul ca mimosa este eficienta in tratarea ulcerului varicos.

efect regenerator puternic cutanat folosit cu succes si in tratarea cicatricilor si vergeturilorreface tesutul cutanat si stimuleaza microcirculatia. Indicatii: vindecarea ranilor, piele uscata si sensibila, pielea cu alergii eczeme, ingrijirea cicatricilor, acnee, arsuri, dupa expunere la soare, vergeturi( preventiv si curativ), hemoroizi, psoriazis – reface tesuturile pielii afectate de diferiti agenti.